Skriv ut

Årets Pistol-SM är nu genomfört med Östgötaklubbarna som arrangör

Skriven av Styrelsen on .

De fem senaste dagarna har Östergötland stått som värd för årets Pistol-SM i grenarna snabbmatch, precision och fältskytte. Snabbmatchen avgjordes i onsdags på skyttecentrum i Linköping och Alexander Johansson från Mjölby tog silver i juniorklassen på fina 547 poäng. Torsdag till söndag har precision och fältskytte skjutits i Västra Husby med bygdegården som tävlingscentrum och fältbanor ute i terrängen. Mjölby PK har haft uppdraget att ha funktionärer till en fältstation under dessa fyra dagar och vi har genomfört detta på ett bra sätt. Ett antal av klubbens medlemmar har ställt upp och jobbat en, två och i vissa fall alla fyra dagar, ett stort tack till er hälsar vår ordförande Kenneth Samuelsson. De som hjälpt till kommer bli kompenserade på ett eller annat sätt.

Skyttemässigt var det junioren Alexander Johansson som lyckades bäst med ett brons i fältskytte och en fjärdeplats i precision. I precision tog sig Roger Johansson till final och lyckades skjuta upp sig ett antal placeringar för att slutligen hamna på plats 21.

I och med Alexanders bronsplats i fältskytte är han nu även uttagen till landslaget och kommer skjuta nordiska mästerskapen i mitten av september.   

 

Startlistor och resultat hittar via denna länk http://www.pistolsm2014.se/