Skriv ut

Ultimate Extreme Shoot-Out 2015

Skriven av Johan Fransson on .

Ultimate Extreme 22 Shoot-Out genomfördes under lördagen den 2 Maj. Det tunga vädret med skyfall innan hade kanske skrämt bort många , men de som deltog presterade genomgående utmärkta skytteresultat, kvalitetsmässigt säkert den bästa Ultimate någonsin. Vi hade också tur – inte en droppe regn! – och stämningen var som alltid på topp.

Kvalificeringstiderna pekade mot rekordsnabba duellskjutningar och så blev det; flera matcher avgjordes inom 1 sekund.En match vanns genom att segraren var snabbare med att proppa/säkra, och den halvsekunden grämde förstås förloraren. Men han insåg att han bör “trimma proppen”lite extra till nästa års Shoot-Out... En nyhet för året var införandet av “le Mans-start”! En fördel för den flyfotade.

Till A-final kvalificerade sig Anders Forslund, Thommy Nilsson och Johan Fransson.Efter hårda matcher stod Johan som slutlig segrare. B-finalen vanns av Martin Sandström där han besegrade Yvonne Nikolaidotter.Yvonne sköt tvehågset i denna match – olikt henne! – ( kanske beroende av krångel med vapnet)men Martin ska inte skämmas för en oväntat lättköpt seger; han hade klarat den bästa kval.tiden av samtliga, 1 min. 12 sek. Rekord?

Resultat:

A-final : Segrare Johan Fransson
B-final : Martin Sandström

Dessa får alltså äran av att härbärgera vandringspriserna för detta år.
Farbror Carl (skjutledare)