Skriv ut

Stora framgångar för Mjölby Pistolklubb vid Svenska Ungdomsmästerskapen och Riksfinalen i Svenska UngdomsCupen i luftpistol

Skriven av Roger Johansson on .

Den gångna helgen i Töreboda lyckades Mjölbys ungdomar ta ett flertal pallplatser. För att kunna deltaga i mästerskapen har det under säsongen varit ett antal kvalificeringstävlingar och Mjölby hade inte mindre än fjorton skyttar på plats i Töreboda som lyckats kvala in vilket gjorde att Mjölby var den näst största klubben vid mästerskapen. Till Töreboda åkte förutom ungdomsskyttarna flera föräldrar, övernattning skedde i skolsal på luftmadrass för de flesta men några hade även checkat in på hotel. 

Tävlingshelgen startar på lördagen med en inbjudningstävling som för LP13 även är Riksmästerskap och här segrade Tuva Karlborg på 394 poäng, en poäng före Arvid Hjort på 393 poäng. Guld och silver till Mjölby, Stort grattis !
Det var flera Mjölbyskyttar som sköt bra på lördagen, Linnea Vall kom tvåa i LP11, Erik Svensson kom tvåa i LP17P och Alexander Johansson vann LP20P

På söndagen avgjordes Riksfinalen i Svenska UngdomsCupen och i den stenhårda LP13 klassen visade ännu en gång Tuva och Arvid att de tillhör den absoluta toppen. Arvid segrade på 396 poäng och Tuva kom tvåa på 395 poäng. Två Mjölbyskyttar i topp även på söndagens tävling och detta är helt otroligt bra.
I LP13 klassen hade Mjölby hela sex skyttar som kvalat in och det visar på vilken bredd och topp som våra ungdomsskyttar har. Av de femton första i LP13 var fyra från Mjölby.
I LP15P kom Erik på andra plats.

Alla våra ungdomar kämpade bra under helgen, för några var detta den första riktigt stora tävlingen och för några var detta den sista tävlingen som sittande skyttar, nu väntar steget att gå över till stående skytte vilket kan kännas lite jobbigt i början men det brukar lossna efter ett tag.


 Se artikel i Östgötatidningen

http://ostgota.lokaltidningen.se/flera-medaljer-till-mjolby-/20170321/artikler/704019999/2002