Skriv ut

Framgångar för Mjölby Pistolklubbs ungdomsskyttar vid Svenska Ungdomsmästerskapen

Skriven av Roger Johansson on .

Det gick mycket bra för våra ungdomar vid helgens tävlingar, Mjölby PK var med sina fjorton skyttar den klubb från hela Sverige som hade flest skyttar som kvalat in till mästerskapet och fick motta en utmärkelse för detta.

Totalt blev det fyra pallplatser för Mjölbys skyttar, i LP13 klassen sköt Arvid Hjort till sig en tredjeplats där resultaten var mycket höga. I LP15F kom Tuva Karlborg på en tredjeplats och i LP17P kom Erik Svensson på andra plats. Alexander Johansson lyckades med ett stabilt skytte vinna guldmedaljen i LP25P.

Ett stort antal föräldrar/ledare var med och hjälpte till under helgen, Mats Hjort var "Head Coach" för truppen och hade ordnat så att alla åt tillsammans på lördagkvällen.

Finns även ett rykte om att det på lördagskvällen fanns en välfylld godisskål sponsrad av klubb medlemmen Göran som var mycket uppskattad.

Skriv ut

Mjölby PK åker med en stor trupp till Riksfinalen

Skriven av Roger Johansson on .

Kommande helg avgörs Riksfinalen i Svenska UngdomsCupen och Mjölby åker med en trupp på fjorton ungdomsskyttar och flertalet föräldrar/ledare till Töreboda på lördag morgon. Under lördagen är det en inbjudningstävling som för LP13 är Svenskt Ungdomsmästerskap och sedan på söndagen är Riksfinalen.
Med våra fjorton skyttar är vi andra största klubb från hela Sverige, riktigt bra jobbat !

Tävlingar kan följas live via http://da-www17.ballou.se/~jonnyfritzson/GKM1.html

Vi önskar våra skyttar lycka till och att ni har en rolig helg iTöreboda.

Skriv ut

Utbildning för Pistolskyttekortet

Skriven av Roger Johansson on .

Årets utbildning för Pistolskyttekortet startar tisdagen 27:e mars och avslutas i slutet av maj.
De tre första tillfällena kommer vara i lufthallen där vi går igenom en del av teorin och börjar med allmän skjuteknik med hjälp av luftpistol. Efter tre tillfällen i lufthallen flyttar vi till pistolbanan för skytte med krutpistol.

Alla tillfällen kommer att läggas in i kalendern på vår hemsida. Det går bra att övriga medlemmar tränar samtidigt som vi har utbildning och följer med i det program och tempo som är vid dessa utbildningstillfällen.